Thaiföld-Kambodzsa körutazás phuketi üdüléssel

Utazás azonosító száma: 52452

Legjobb thaifoldi utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték
Sajnos 2 főre nincs szoba!

Bevezető

Életre szóló élményeket gyűjthet Thaiföld és Kambodzsa varázslatos világában, amely során magyar nyelvű idegenvezetéssel ismerheti meg e 2 ország lenyűgöző természeti és építészeti csodáit: bejárjuk a Kelet Velencéjeként ismert Bangkok városát, megtekintjük Ayutthaya trópusi környezetben fekvő bámulatos romjait, elefánt hátán is utazhatunk, és átsétálhatunk a híres Kwai folyón, majd Kambodzsában a khmer építészet gyöngyszemét, a lélegzetelállító Angkor romjait is bebarangoljuk. Az utazást tengerparti pihenéssel zárjuk Phuketen.

Az utazás programja

1. nap: ELUTAZÁS
Elutazás Budapestről, átszállással Bangkokba.

2. nap: ÉRKEZÉS BANGKOKBA
Érkezés Bangkokba a menetrend függvényében. A csomagfelvétel után találkozó a magyar nyelvű idegenvezetővel, pénzváltás szükség szerint, majd transzfer a szállodába (Prince Palace Hotel**** Bangkok, 5 éj). Rövid tájékoztató, majd szabadprogram.

3. nap: BANGKOK
Reggeli után találkozás magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Utazás gyalog és hajóval a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk a világ 7 legnagyobb buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert, Wat Pho lesz, ahol a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat, és az Ayutthayai Királyság időszakából fentmaradt arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. Majd a Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arun-t, azaz a Hajnaltemplomát nézzük meg, amely egykor otthont adott a Smaragd Buddhának. 45 perces hajókirándulást teszünk a klongokon, azaz a csatornákon, Bangkok régi folyóparti cölöpös házai között, ahol még egy kisebb mini úszópiacot is szerencsénk lehet megtekintenünk. Ezt köveőten a sziámi királyok egykori rezidenciája, a lenyűgöző Grand Palace, azaz a Királyi Palota lesz, amelyen belül ékességét a Smaragd Buddha szobrot is megcsodálhatjuk. Programunkat az Aranyhegy - Wat Saket - zárja. Itt őrzik Buddha relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosin-szigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Délután visszaérkezés a szállodába, szabadprogram.

Este Bangkok by Night programon veszünk részt, mely a Baiyoke Sky svédasztalos vacsorával kezdődik: Thaiföld és Bangkok legmagasabb épületében, a híres Baiyoke Sky Hotelben, a 76/78. emeleten több mint száz fogásból választhatunk, ízletes, bőséges, thai, koreai, japán fogások mellett a nyugati ételek is megtalálhatóak. Vacsora után még magasabbra emelkedünk, hogy a 84. emeletről gyönyörködjünk a páratlan kilátásban. Ezután Tuk tuk-kal utazunk a történelmi városrészbe. Kivilágítva láthatjuk a Királyi Palotát , a Wat Arun templomt és a Wat Phot. Vásárolhatunk a híres gyümölcs és virágpiacon.

4.nap: KANCHANABURI
Reggel utazás Bangkokból a híres Kwai-folyóhoz, Kanchanaburiba. Egész napos kirándulás a Bangkoktól kb.140 km-re lévő Kanchanaburi városába. Thaiföld nyugati, Burmával határos tartománya, amely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán. Legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé. Kanchanaburiban a Thaiföldet 1941-ben elfoglaló japán csapatok, egy stratégiailag fontos, kb.400 km hosszú vasútpálya építkezésébe kezdtek. Munkára fogtak 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, embertelen körülmények között dolgoztatva a híd és pályaépítésen. 1945 februárjában a Szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet. A Kwai folyón 45 perces long tail hajós kirándulást teszünk, majd a legendás hídon gyalogosan átkelünk. Ezt követően a második világháborús múzeumot keressük fel. Svédasztalos ebéd egy úszóétteremben a Kwai folyón. (italfogyasztás külön fizetendő) Délután a Wat Tham Sua-hoz, vagyis a tigris barlang templomhoz utazunk. Ez a különleges, egyedi thai templom egy hegy csúcsán lévő drótkötélpályán jutunk fel. Tetejéről gyönyörű kilátás, fantasztikus épületek tárulnak elénk (keveredik a thai és a kínai sítlus), alul pedig megnézzük a sziklába vájt barlang templomot is. Az esti órákban visszaérkezés Bangkokba.

5. nap: BANGKOK , VASÚTI- ÉS ÚSZÓPIAC
Reggel 6:30-kor indulás Bangkoktól kb. 100 kilométerre lévő (kb. 2 óra utazást jelent) vonatforgalmáról híres Maeklong Vasúti Piacra, majd a dél-nyugatra található a Damnoen Saduak Úszópiacra. Első állomásunk a maeklongi piac 70 km-re délre található Bangkoktól, Samut Songkhram tartományban, Thaiföldön. A piacot egy vasúti sín szeli ketté, melyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot. Hirtelen amikor a vonatsípját meghallani, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából és szabad utat engednek a mozdonynak az árusok. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. Ezután a fantasztikus élmény után Thaiföld legismertebb úszó piacára a Damnoen Saduakra látogatunk el. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vizi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül bebarangoljuk, a piacot ahol a csónakokból tudunk kedvünkre, gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuveníreket vásárolni. A híres úszó piac megannyi turista által látogatott hely, amely Thaiföld különleges gyümölcseit és zöldségeit kínálja az árusok csónakjaiban. Csónakba szállunk és a keskeny csatornák labirintusain keresztül, magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe. Visszaérkezés a szállodába kb. 13 órakor, szabadprogram. A naplementét Thaiföld legmagasabb épületéről nézzük meg az King Power Mahanakhon Towerból (314 méter magas építmény, mely a város legmagasabb épülete).

6. nap: AYUTTHAYA, BANG PA IN
Reggeli után, 9:00-kor találkozás magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Privát kisbusszal utazás az Ayutthayai Királyság fővárosába, Ayutthayába. A menetidő kb. 1,5 óra. Ayutthaya (UNESCO) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták sziám birodalmát. A jó állapotban lévő romok trópusi környezetben lenyűgöző látványa tárul elénk. Elsőnek a híres Bang Pa In-i Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Érthető ez, hiszen Ayutthaya, a régi főváros közelében épült. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak azon vidékén egészen más, mint nálunk, a királyok igényt éreztek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból, és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek, vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek. Délután az ayutthayai történelmi parkba kirándulunk. Lehetőségünk lesz egy elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (15 perc 400 THB/fő). Megnézzük a Wat Mahathat, Royal Palace Ayutthaya, Wat Mongkhon Bophit, Wat Panam Choeng templomait. Visszautazunk a thai fővárosba, érkezés a szállodába kb. 17 órára.

7. nap: BANGKOK ŐSI VÁROSA ÉS SIEM REAP
Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Kirándulást teszünk Bangkok ősi városába, a Muang Boranba, Bangkoktól 30 km-re délre. Az 1963-ban alapított és azóta is folyamatosan bővülő "skanzen" autentikus színpada a siami építészetnek, amely a thai történelmet mutatja be a Khmer időktől a Rattanakosin korszakig. A park területén több mint 100 csodás építményt, úgy mint templomokat, palotákat, és úszópiacot nézhetünk meg. A látogatáson Thaiföld leghíresebb műemlékeit láthatjuk, és ezen keresztül az az érzésünk támad: Bejártuk egész Thaiföldet! Délután transzfer a bangkoki repülőtérre, ahonnan menetrendszerinti repülőjárattal utazás Kambodzsába, Siem Reapbe.

Menetrend: Bangkok - Siem Reap 16:40 17:45

Érkezés után transzfer a siem reapi szállodába, szoba elfoglalása (3 éjszaka).

8. nap: SIEM REAP, ANGKOR
Reggeli után megkezdjük tuk tuk -kal az ősi királyi városok, Angkor megtekintését. Elsőnként a Királyi úszómedencét , a Srah Srang-ot keressük fel. Sétálunk a háborítatlan dzsungel hangulatot felidéző Banteay Kdei templomainál. Felfedezzük Angkor egyéb műemlékeit, mint a híres Ta Phrom-ot. A templomokat behálózó gyökerek, szinte a falakból kinövő óriás fák hihetetlen hangulatot kölcsönöznek ennek a helynek. Megnézzük a Pre Rup és a Keleti Mebon hindu templomokat. Ezt követően Neak Pean különleges, vízi szentélye következik, mely egy tó közepén, egy kis szigeten található, ahova fapallókon tudunk besétálni. Ezután egy másik vadregényes templomhoz, Preah Khan szentélyéhez megyünk, ahol a legenda szerint hajdanán az országot védelmező szent kardot őrizték, mely aztán sokáig a Phnom Penh-i nemzeti múzeumban is látható volt, de a vörös khmerek hatalomra jutását követően eltűnt. Ezt követően ebédelési lehetőség. A mai túra során 2-3 különleges, kicsi, a turisták által még kevésbé ismert templomromot is felkeresünk. Este apsara táncos svédasztalos vacsorán veszünk részt.

9. nap: SIEM REAP, ANGKOR
Reggeli után folytatjuk túránkat az Angkor Thommal és a híres Angkor Wattal. A déli kapun át belépünk Angkor Thomba. Utunk a Bayon templomhoz vezet, amelyet VII. Jayavarman építetett a XII. században, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, Leprás király szobrát, a Phimean Akas templomot és a Shiva istennek szentelt templomot, a Baphount. Túránk a khmer építészet gyöngyszemével záródik, az Angkor Wattal. Az ősi khmer civilizáció nyomában, a kőbevésett építészeti remekek között barangolunk. Délután visszaérkezés a szállodába, majd szabadprogram.

10. nap: SIEM REAP, PHUKET
Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre (angolul beszélő sofőrrel), elutazás menetrendszerinti járattal Phuketre. Transzfer a szállodába, majd bejelentkezés. (4 éj)

11-13. nap: PHUKET
Üdülés a választott szállodában, részvételi lehetőség angol nyelvű fakultatív programokon.

14.nap: PHUKET, BUDAPEST
Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre (angol nyelvű sofőrrel), majd hazautazás, egy átszállással. Érkezés a menetrendtől függően Budapestre.

Választható szállodák:
Graceland Resort Hotel****

Burasari Resort Hotel****

Amari Phuket Hotel*****

A részvételi díj minden esetben alap szobatípusban történő elhelyezést tartalmaz. Felár ellenében magasabb típusú (pl. tengerre néző) szoba is foglalható. Magasabb kategóriájú szoba feláráról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást.

Várható szállodák a körutazás alatt (vagy kategórián belül hasonlók)

Hotel Prince Palace**** Bangkok (a szálloda módosításának jogát az iroda fenn tartja)
A Prince Palace Hotel Bangkok óvárosában található, közvetlenül a Bo Bae Tower divatáruház felett. A Mahanak-csatornára kilátást nyújtó szálloda szabadtéri medencét és 8 különböző étkezési lehetőséget kínál. A szálloda tágasan berendezett és jól felszerelt szobái fürdőszobásak, légkondicionálóval, hűtővel és kábel TV-vel felszereltek. A vendégek pihenését 2 pezsgőfürdő-medence illetve térítés ellenében a wellness-részleg masszázskezelései biztosítják. A szálloda 4 éttermében kínai, vietnami, thai, japán és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A Sky Lounge & Karaoke, a Palace bár, a Sunset sörkert és a Piccadilly söröző italokkal várja a vendégeket.

Memoire D'Angkor Hotel **** Angkor
A tradicionális stílusban épült és berendezett 48 szobás szálloda mindössze 7 kilométerre található az UNESCO Világörökség részét képező Angkor Wattól, és 5 perces sétára található a Pub Streettől. Kétágyas deluxe szobái kb. 30 m2 alapterületűek, széffel, légkondicionálással, műholdas TV-vel, telefonnal, minibárral, tea- és kávéfőzővel, hajszárítóval felszereltek. A szobában ivóvíz, törölköző, fürdőszobai piperecikkek, papucs is a vendégek rendelkezésére áll. A szobákban ingyenes wifi elérés biztosított A vendégek kikapcsolódását medence, 2 étterem és a wellness kezeléseket nyújtó SPA szalon szolgálja.

FONTOS:

A listában az indulási és érkezési időpontok szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud, hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük vegyék figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást. Pl. ahol azt látja, hogy indulás január 7.-én és hazaérkezés január 16.-án az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben az esetben a lefoglalt éjszakák száma általában 7.
Ami biztos: a megadott napon indul az utazás és a megadott napon érkeznek haza. Részletekről érdeklődjön irodánkban.

Árak :

Az utazások menetrendszerinti repülőjáratokkal történnek, ezért a megjelenített részvételi díjak csat tájékoztató jellegűek. A légitársaságok a repülőjegyek árait folyamatosan változtatják, minden előzetes értesítés nélkül. A másik ár befolyásoló tényező a forint és az USD árfolyamának folyamatos változása.
A végleges árakat a jelentkezés után a válasz e-mailben közöljük. Amennyiben az nem megfelelő a jelentkezőnek, akkor kérjük írja meg és töröljük a jelentkezését!A szállodához nem tartozik térkép!
Utazás azonosító száma: 52452
Indulási időpontok, árak, kalkuláció, megrendelés
Kérem várjon amíg az thaifoldi utazások megjelennek!