Észak-thaiföldi Körutazás Phukettel - Csoportos

Utazás azonosító száma: 32921

Legjobb thaifoldi utazás

 • Indulás:
 • Ellátás:
 • Szobatípus:
 • Részvételi díj: 0 -tól + illeték
Sajnos 2 főre nincs szoba!

Szállás leírása

11 éjszakai szállás helyi három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Bangkok - Ayutthaya - Pitsanulok - Sukhothai - Chiang Rai - Chiang Mai - Phuket
A mosoly országa egész évben várja! Thaiföld igazi egzotikus trópusi paradicsom, csillogó templomai, a buddhizmus gyönyörű emlékei, csodálatos strandjai, növényzete, nyugalmat sugárzó hangulata és vendégszeretete miatt olyan hely, ahová mindig visszavágyik az ember. Bangkok nyüzsgése és lélegzetelállító látnivalói után az út során Phuket mesés szépségű tengerpartja nyújt felfrissülést. Az út során felfedezhetőek Phuket festői szépségű öblei éppúgy, mint a mangrove erdők és a környék legszebb szigetei is.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 1. nap Budapest – Bangkok
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállással Bangkokba, a mindig nyüzsgő, színes és lüktető metropoliszba, mely a XVIII. századtól Thaiföld fővárosa.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 2. nap Bangkok
Megérkezés a déli órákban Bangkokba, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: látogatás a Baiyoke Sky Towerben, majd vacsora egy helyi étteremben és séta a Khao San Roadon. A Baiyoke Sky Tower Thaiföld második legmagasabb épülete, 309 méteres magasságával és 88 emeletével igen impozáns látványt nyújt, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A Khao San Road Bangkok híres-hírhedt vásárlóutcája, a hátizsákos turisták gyülekezőhelye. A mondás szerint itt minden – vagy legalábbis mindennek a másolata – beszerezhető, ami mégsem, az megrendelhető. Szállás Bangkokban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 3. nap Bangkok
Reggelit követően Bangkok ikonikus látnivalóinak megtekintése: az Arany Buddha, a Fekvő Buddha templomok, valamint a Smaragd Buddha temploma és a Királyi Palota meglátogatása. Később hajókirándulás a Chao Praya folyó nyugati partján elterülő Thonburiba, mely kiváló alkalom a helyiek egyszerű életébe való bepillantásra. A városnegyed javarészt megőrizte a régi főváros látképét: a település útjai tuktukokkal zsúfoltak, de a rengeteg khlong (csatorna) vízi útként is szolgál, így a csónak is általánosan elterjedt közlekedési eszköz. A több száz csatorna felett, a cölöpökre épült lakóházakat máig használják. Érkezés a szállodába késő délután, szállás Bangkokban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 4. nap Bangkok
Kirándulás a Maeklong vasúti piacra, mely Thaiföld egyik legnagyobb tengeri halpiaca és érdekessége. hogy 1904 óta a keskeny nyomtávú, lomha Maeklong vasútvonal szeli át. Amikor a vonat közeledtét csengő jelzi, az árusok villámgyorsan csukják össze ponyváikat és pakolják összébb portékáikat – innen ered a piac másik neve: Hoop Rom Market (ernyő leengedő piac). Ezt követően látogatás a Damnoen Saduak úszó piacon, ahol az árusok a hagyományokhoz híven csónakokból kínálják színes portékájukat, gyümölcsöket és kézműves termékeket. Ebéd után visszautazás Bangkokba. Szállás Bangkokban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 5. nap Bangkok – Ayutthaya – Pitsanulok
Látogatás a Bang Pa In palotánál, amely a thai uralkodók nyári rezidenciája volt. Utazás autóbusszal a régi királyság fővárosába, a XIV. században alapított Ayutthayába, melynek lenyűgöző romvárosa a világörökség része és a kambodzsai Angkor Wat épületegyütteséhez hasonlatos, csak sokkal nagyobb területen található. Ebéd után látogatás a Lopburiban található Majmok templomában, szállás Pitsanulokban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 6. nap Pitsanulok – Sukhothai – Chiang Rai
Városnézés a több mint fél évezredes múltra visszatekintő kereskedővárosban, Pitsanulokban, majd továbbutazás Sukhothai, az első thai királyság fővárosának érintésével Chiang Raiba, az ország legészakibb tartományának központjába. Napközben ebéd, szállás Chiang Raiban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 7. nap Chiang Rai
Chiang Rai hegyvidékes tartománya a burmai és laoszi határ közelében fekszik, ahol a három ország határai találkoznak. Reggeli után látogatás az egyedülálló, vakítóan fehér színben pompázó Wat Rong Koon templomnál. Utazás a burmai és laoszi határvidékre, ahol az Ópium Múzeum meglátogatása. Ebéd egy helyi étteremben, majd hajókázás a Mekong folyón, a Laoszhoz tartozó Don Soa szigeten található piac érintésével. A világ 11. legnagyobb folyója Kína délkeleti részén ered és öt országon át kanyarogva éri el a Dél-kínai tengert. Szállás Chiang Raiban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 8. nap Chiang Rai – Chiang Mai
Látogatás a hosszúnyakú padong törzsnél, mely arról nevezetes, hogy az asszonyok a szépség jelképeként sárgaréz gyűrűket viselnek a nyakukon, karjukon és lábukon. Egy órás hajóút megtétele után megérkezés a Kok folyó partján található Baan Ruammit faluba, ahol Észak-Thaiföld egyik legnagyobb elefántfarmja található. Szállás és vacsora Chiang Maiban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 9. nap Chiang Mai
Városnézés Thaiföld második legnagyobb városában, a XIII. században alapított Chiang Mai-ban, melyet az észak fővárosának is neveznek. A város fölött, egy hegyen magasodó Wat Phrathad Doi Suthep templom megtekintése. A templomhoz 309 lépcsőfokon lehet feljutni, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környék hegyire és völgyeire. Rövid bambusztutajozás a Mae Tang folyón, majd egy orchideafarm érintésével visszatérés Chiang Maiba. Ebéd egy helyi étteremben, majd szabadprogram. Szállás Chiang Maiban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 10. nap Chiang Mai – Phuket
Transzfer a repülőtérre, utazás Phuketre. Az üdülőparadicsom számtalan szolgáltatásával, széles, homokos tengerpartjával ideális helyszín a nyugodt kikapcsolódásra, családi nyaralásra egyaránt. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Phuketen.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 11-12. nap Phuket
Szabad program, pihenés a tengerparton. Szállás Phuketen.
Fakultatív programlehetőség: Hajókirándulás Phi Phi és Bamboo szigetekre. Phi Phi az egyik legszebb és legnépszerűbb sziget az Andamán tengeren, a búvárok és sznorkelezők egyik kedvenc úticélja.
Bamboo sziget hófehér homokos partjaival csábítja az utazókat. A hajós túra büféebédet is tartalmaz Phi Phi Don szigetén.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 13. nap Phuket – Budapest
Szabad program, pihenés a tengerparton. A szállodai szobákat a késői kijelentkezésig használhatják utasaink. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal az esti órákban.
Észak – Thaiföld pihenéssel Phuketen 14. nap Budapest
Megérkezés a Budapestre a reggeli órákban.
Minimum létszám: 15 fő.
 

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Bangkok és Phuket – Budapest útvonalon, Chiang Mai – Phuket útvonalon helyi repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 11 éjszakai szállás helyi három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • a körutazás során félpanziós ellátással, Phuketen reggelis ellátással
 • illetékek
 • programok belépőjegyekkel
 • magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • borravalók (javasolt mértéke 5 USD/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok (minimum létszám 10 fő)
  Bangkok – Baiyoke Sky Tower
  Hajókirándulás Phi Phi és Bamboo szigetekreA szállodához nem tartozik térkép!
Utazás azonosító száma: 32921
Indulási időpontok, árak, kalkuláció, megrendelés
Kérem várjon amíg az thaifoldi utazások megjelennek!